dilluns, 7 de gener del 2013

Jackie Mitchell

Virne Beatrice "Jackie" Mitchell va néixer el 29 d'agost de 1912-1914 a la petita ciutat de Fall River, Massachussetts. De ben petita el seu pare li va ensenyar els fonaments del beisbol i el seu veí Dazzy Vance, (que després va ser membre del saló de la Fama) li va ensenyar a llençar.

Fins aquí la història, pot ser la de qualsevol noia que li agrada aquest bonic esport, però amb 17 anys la Jackie (que anava a una escola de beisbol a Atlanta i que més tard va jugar a l'equip femení de Chattanooga, Tenesse), va cridar l'atenció de Joe Engel, president i propietari de l'equip dels Lookouts de Chattanooga.

El 28 de Març de 1931 la Jackie va signar un contracte pel qual formava part (oficialment) de l'equip del Sr. Engel, convertint-se d'aquesta manera en la primera dona pitcher en el beisbol professional del S. XX. Lizzie Arlington es considerada per la MLB la primera dona que va jugar a beisbol organitzat al S.XIX.

L'1 d'Abril de 1931 els Yankees de Nova York i els Lookouts de Chattonga, havien de jugar un partit d'exhibició, però la pluja va fer que es posposés, així que el dia 2 d'Abril la jove Jackie Mitchell, de només 17 anys, va ser cridada al montícul a la primera entrada, després que el llançador hagués tingut un inici una mica fluix. Jackie va entrar amb les bases plenes i sense outs, per enfrontar-se al gran Babe Ruth: 1er llançament bola dolenta, els dos llançaments  següents van ser strike, el 4art llançament també va ser strike, quedant eliminat, el següent en entrar per batejar va ser en Lou Gehrig que va ser eliminat a l'abanicar tres llançaments consecutius, dos outs i a la caixa de bateig una altre llegenda, Tony Lazzeri, que va negociar les base per boles i es van omplir les bases, l'entrenador de Chattonga, va tornar a canviar de pitcher, però la Jackie ja havia fet història.

El resultat final del partit és el de menys, dies després d'aquella gesta el comissionat de MLB Kenesaw Mountain Landis, va anular el contracte de Mitchell, al·legant que les dones no eren aptes per jugar un esport com el beisbol, ja que era un esport molt extenuant...! 

Jackie va seguir jugant de manera professional amb l'equip "House of David" i finalment es va retirar al 1937. Quan al 1943 es va crear la Lliga Professional Femenina de Beisbol (All-American Girls Professional Baseball League), la Jackie va rebutjat la invitació per formar-ne part.

Jackie Mitchell va morir el 7 de gener de 1987 a Fort Oglethorpe, Georgia, les seves restes van ser portades al cementeri de Forest Hills en Chattanooga.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | free samples without surveys